۶ تفاوت آزمون وكالت امسال

وكيل پايه يك دادگستري

علي بهادري جهرمي امروز در نشست خبري به منظور تشريح جزئيات "آزمون وكالت مركز وكلاي قوه قضائيه" اظهار كرد: مطابق آيين‌نامه اجرايي، مركز وكلاي قوه‌قضائيه مكلف است آزمون‌هاي خود را به صورت سالانه برگزار كند كه لازم بود در اين راستا، مقدماتي سپري شود. 

وي افزود: طبق تاكيدات رئيس قوه قضاييه  مبني بر اينكه جذب وكيل و كارشناس بايد مبتني بر نيازسنجي صورت گيرد، اين نيازسنجي‌ها صورت گرفت و گزارش آن به هيئت نظارت مركز ارائه و مجوزات لازم نيز اخذ شد.

رئيس مركز وكلا، كارشناسان رسمي و مشاوران خانواده قوه قضاييه به تفاوت‌هاي اصلي آزمون وكالت اين مركز با سال‌هاي گذشته اشاره كرد و گفت: اولين تفاوت اصلي اين است كه اساسا شرايط اخذ پروانه وكالت در آگهي ذكر نشده است و بار احراز داشتن شرايط پروانه وكالت را بر دوش داوطلبان گذاشتيم.

بهادري جهرمي با بيان اينكه پيش‌بيني مي‌شود چيزي حدود 70 هزار نفر در آزمون وكالت مركز وكلاي قوه‌قضائيه نام‌نويسي كنند افزود: روالي كه در آزمون‌هاي وكالت در سال‌هاي گذشته داشتيم اين بود كه شرط شركت در آزمون داشتن كارت پايان خدمت يا معافيت دائم از خدمت سربازي براي آقايان بود اما در سال جاري اين هديه را براي آقايان داشتيم كه شركت در آزمون را منوط به داشتن كارت پايان خدمت و معافيت دائم ذكر نكرديم. البته مشمول نبايد غايب باشد و براي دريافت پروانه وكالت يا بايد معافيت دائم يا كارت پايان خدمت ارائه كند، البته در اين خصوص نيز مذاكراتي با ستاد كل نيرو‌هاي مسلح انجام شده و برنامه ويژه‌اي براي كساني كه امسال كارت پايان خدمت ندارند خواهيم داشت.

وي با اشاره به يكي ديگر از تفاوت‌هاي آزمون وكالت سال جاري با سال‌هاي گذشته اظهار كرد: در سال‌هاي گذشته ارائه مدرك ليسانس ضروري بود البته داشتن شرايط اخذ پروانه وكالت براي هركس ضروري است اما نه الزاما در مرحله آزمون بلكه در مرحله كارآموزي احراز خواهيم كرد؛ چرا كه از حالا تا مرحله كارآموزي چندين ماه فرصت براي انجام اين كار است.

رئيس مركز وكلا، كارشناسان رسمي و مشاوران خانواده قوه قضاييه در ادامه تصريح كرد: تفاوت اصلي و بنيادين ديگر مواد و منابع آزمون به تفكيك هر درس است كه اعلام شده البته آراي وحدت رويه مرتبط در اين آزمون خواهد بود و ممكن است سوالات نيز تركيبي باشد. برخي منابع نيز تكراري ذكر شده و دليل آن اين است كه آن منابع مرتبط با دو حوزه بوده است. سعي كرديم منابع كاربردي را براي وكيل دادگستري مدنظر قرار دهيم و سوالات از موضوعات پركاربرد ذكر خواهد شد و سعي مي‌كنيم آزمون سنجش صلاحيت داشته باشيم.

بهادري جهرمي با اشاره به تفاوت ديگر آزمون امسال با سال‌هاي گذشته گفت:تفاوت جدي ديگر بحث دو مرحله‌اي شدن آزمون است. البته پيش از اين نيز اين گونه بود، اما مصاحبه شفاهي صرفا از وكلا و حقوقدانان صورت مي‌گيرد ما در مركز مشاورين خانواده اين روش را آزمايش كرديم كه مورد استقبال قرار گرفت و سعي داريم با اين روش بتوانيم شخصيت، سطح علمي و توان تخصصي داوطلب را ارزيابي كنيم لذا مشابه آن را در آزمون وكالت طراحي كرديم و تا حدود زيادي مبتني بر عمل شايستگي انجام مي‌شود و كسي در اين آزمون موفق مي‌شود كه بتواند هر دو مرحله موفقيت‌آميز پشت سر بگذارد.

رئيس مركز وكلا، كارشناسان رسمي و مشاوران خانواده قوه قضاييه در ادامه سخنان خود بيان كرد: يكي ديگر از تفاوت‌هاي بنيادين اين است كه آزمون امسال به صورت ملي برگزار مي‌شود و متمركز نيست حتي در شهرستان‌هاي غيرمركز استان ممكن است آزمون را داشته باشيم. مهمتر از اين در مرحله ثبت نام آزمون، اساساً حوزه قضايي كه داوطلب مي‌خواهد در آن فعاليت كند پرسيده نخواهد شد بلكه حوزه‌اي كه انتخاب مي‌كند حوزه‌اي است كه در آن براي آزمون دادن راحت‌ترند.

بهادري جهرمي عنوان كرد: در مراحل آتي و پس از مشخص شدن نتيجه آزمون اجازه خواهيم داد تعدادي از حوزه‌هاي قضايي را به ترتيب اولويت انتخاب كنند. در آزمون‌هاي سال گذشته اين بي‌عدالتي را داشتيم به اين معنا كه به شانس داوطلب بستگي داشت كه در چه استاني شركت مي‌كرد. البته وكلا و كارآموزان پس از پذيرفته شدن در يك استان تقاضاي انتقال مي‌كنند و در كانون وكلا چيزي قريب به 200 ميليون تومان براي نقل و انتقال پرداخت مي‌كنند كه اين ناعدالتي است لذا براي از بين بردن اين موضوع آزمون به صورت ملي برگزار مي‌شود.

وي در خصوص زمان برگزاري آزمون وكالت نيز اظهار كرد: تاريخ برگزاري آزمون، رأس ساعت 9 صبح 29 آذر خواهد بود و زمان ثبت نام از يكم تا هشتم آبان ماه و از طريق سايت مركز وكلا انجام مي‌شود و كارت ورود به جلسه از طريق سايت مركز و در تاريخ 15 آذر ماه قابل دريافت خواهد بود.

رئيس مركز وكلا، كارشناسان رسمي و مشاوران خانواده قوه قضاييه در خصوص آزمون كارشناسان رسمي دادگستري نيز گفت: اين آزمون در سال جاري حتما برگزار خواهد شد و زمان آن در زمستان خواهد بود ان شا الله آگهي آن را در پاييز منتشر خواهيم كرد و در بسياري از رشته‌ها داوطلب خواهيم پذيرفت.

بهادري جهرمي در پاسخ به سوالي در خصوص تعداد قبول شدگان در آزمون وكالت اظهار كرد: ظرفيت مشخصي وجود ندارد و در مرحله اول افرادي كه حد نصاب علمي را كسب كنند به مصاحبه دعوت مي‌شوند و اين مورد كه چه تعداد پروانه وكالت داده مي‌شود مشخص نيست.

وي در پاسخ به سئوال ديگري در خصوص تشكيل كميسيون امر به معروف و نهي از منكر گفت: كميسيون مذكور به كميسيون حمايت از حقوق عامه تغيير نام داده است. داوطلبان زيادي براي همكاري با اين كميسيون اعلام آمادگي كرده‌اند و روزانه مصاحبه‌هاي زيادي انجام مي‌گيرد. فعاليت‌هاي اين كميسيون در حال انجام است و مطابق گزارش اخير كميسيون حمايت از حقوق عامه مكاتباتي با ديوان عدالت اداري صورت گرفته است.

رئيس مركز وكلا، كارشناسان رسمي و مشاوران خانواده قوه قضاييه در پاسخ به سوال ديگر در خصوص اينكه داوطلبان در حال تحصيل تا چه زماني مي‌توانند مدارك خود را ارائه دهند گفت: در آگهي منتشر شده آزمون مشخص شده است كه اگر داوطلب در آزمون پذيرفته شود بايد تا يك سال پس از برگزاري آزمون مدارك خود را ارائه دهد.

بهادري جهرمي در پاسخ به سوالي در خصوص اينكه آزمون وكالت به چه دلايل سهل شده است، خاطرنشان كرد: آزمون به هيچ عنوان آسان نشده و فقط شرايط آزمون طبق قانون تسهيل شده است. اگر مركز به دنبال افزايش تعداد وكلا بود سال گذشته آزمون وكلا را برگزار مي‌كرديم. در سال 96 در حالي كه سقف پذيرش سه هزار  و 500 نفر بود به كمتر از دو هزار نفر پروانه وكالت داده شد. بايد به اين نكته توجه شود كه تعداد وكلا بايد به نسبت نياز جامعه افزايش پيدا كند و اين امر به آن معنا نيست كه پروانه وكالتي با سطح علمي پايين به اشخاص داده شود.

وي در پاسخ به سوالي در خصوص تغيير ضريب دروس و سهميه ايثارگران گفت: تصميم براي تغيير در ضريب دروس مشخص نشده و براي اين امر با سه نهاد ملي در حال مذاكره هستيم. همچنين سهميه ايثارگران نيز همانند گذشته 30 درصد و شرط 70 درصد براي پذيرش در آزمون مورد قبول است.

رئيس مركز وكلا، كارشناسان رسمي و مشاوران خانواده قوه قضاييه در پاسخ به سوالي در خصوص اينكه آيا آزمون‌ها هر ساله به صورت منظم برگزار مي‌شوند يا خير تصريح كرد: به طور قطع تلاش مي‌كنيم هر ساله آزمون‌هاي وكالت و كارشناسان رسمي برگزار شود.

بهادري جهرمي در خصوص آراي ديوان عدالت اداري عليه مركز وكلا، كارشناسان رسمي و مشاوران خانواده قوه قضاييه گفت: مركز وكلا تمام آرا و قرار‌هاي ديوان عدالت اداري را اجرا مي‌كند و تاكنون بيش از 150 پرونده اجرا شده است و اين مركز تابع قانون است.

وي در پاسخ به سوالي در خصوص اينكه گفته شده است كه رئيس اين مركز وكيل يا كارآموز كانون وكلا است اظهار كرد: اين مورد كه كانون وكلا علاقه دارد كه بنده به عنوان وكيل يا كارآموز خود معرفي كند مايه افتخار است اما بنده علي‌رغم قبولي در آزمون كانون وكلا پروانه اين كانون را نپذيرفتم و اگر روزي بخواهم براي پروانه وكالت اقدام كنم  به طور قطع از مركز وكلا، كارشناسان رسمي و مشاوران خانواده قوه‌قضاييه است.

رئيس مركز وكلا، كارشناسان رسمي و مشاوران خانواده قوه قضاييه در پاسخ خود در رابطه با ديدگاهش نسبت به كانون وكلا تاكيد كرد: كانون وكلا يك نهاد مدني با ريشه است و براي اين كانون احترام بسياري قائلم و بايد استقلال كانون وكلا حفظ شود. در كنار اين كانون مركز وكلاي قوه قضاييه نيز جايگاه خودش را دارد و تلاش مي‌كنيم تا با رقابتي سازنده براي پيشرفت مركز گام برداريم.

بهادري جهرمي در پاسخ به سوالي در خصوص نحوه نظارت و ارزيابي مراكز مشاوره‌اي گفت: معضل طلاق سال‌ها است كه در كشور به تبع تهاجم فرهنگي شيوع پيدا كرده است و قانون‌گذار نيز تلاش‌هاي زيادي براي كاهش اين معضل انجام داده است كه قانون حمايت از خانواده يكي از اين حمايت‌ها است. در اين زمينه يك شوراي مشورتي در مركز تشكيل شده است و از بخش‌هاي مختلف دعوت كرده‌ايم تا ساز و كار مناسبي براي اعطاي مجوز به مراكز مشاوره طراحي شود و پروانه‌هايي كه براي مراكز مشاوره در سال جاري اعطا مي‌شود قطعا كمك بسيار زيادي براي جلوگيري از معضلات علي الخصوص طلاق را صورت مي‌دهد.

وي در پاسخ به سوالي در خصوص برنامه مركز وكلا براي كاهش پرونده‌هاي ورودي به قوه قضاييه گفت: وكلا را در فرآيند آموزشي به نحوي آموزش مي‌دهيم كه طرفين دعوا را به صلح و سازش سوق دهند و وكيل به تسريع دادرسي كمك كند.در اين زمينه به نهاد‌هاي داوري نياز داريم و مركز وكلا با توجه به 23 هزار وكيلي كه در كشور دارد مرجع مناسبي براي داوري بين مردم به شمار مي‌رود. در اين باره شوراي عالي داوري مركز وكلا، كارشناسان رسمي و مشاوران خانواده قوه قضاييه مي‌تواند متولي امر داوري بين مردم باشد كه در اين زمينه دكتر قاسم شعباني به عنوان رئيس شوراي عالي داوري اين مركز و خانم دكتر چيني‌ساز به عنوان دبير كل شوراي عالي داوري مركز منصوب شده‌اند.

وي در خصوص تغيير لوگوي مركز وكلا و كارشناسان رسمي و مشاروان خانواده قوه قضاييه گفت: متناسب با تغيير نام مركز ضروري بود كه آرم و لوگوي مركز نيز تغيير كند. مركز وكلا نهادي كاملا مستقل است و برخلاف ادعا‌هاي مطرح شده ريالي بودجه دولتي نداشته و ندارد و هزينه‌هاي خود را از محل درآمد عضويت اعضاي خود تامين مي‌كند، لذا كسي كه ادعا مي‌كند اثبات كند در كجا بودجه دولتي وجود داشته است. البته نهاد قوه قضاييه كمك‌هايي به مركز داشته است كه در آيين نامه جديد آن كمك‌ها نيز متوقف شده است.

بهادري جهرمي با بيان اينكه نماد مركز وكلا اكنون دو ماه است كه انتخاب شده، افزود: به تدريج سردر‌هاي دفاتر وكلا نيز تغيير خواهد كرد و آرم سينه نيز تغيير پيدا مي‌كند و اين موضوع كاملا داخلي است و تفاوت‌هاي فاحشي نيز با آرم كانون وكلا دارد.

رئيس مركز وكلا و كارشناسان رسمي و مشاوران خانواده قوه در قضاييه گفت: مشكل موسسات حقوقي تا حدود زيادي تاكنون حل شده و مركز مفتخر است كه اقدامات متعددي را براي ساماندهي مراكز داوري انجام داده است و متني را نيز به رياست قوه قضاييه پيشنهاد داده كه در آن متن پيشنهادي يكي از مفاد اين است كه وكلايي كه پروانه دارند موسسه حقوقي ثبت كنند.

وي گفت: صراحتا اعلام مي‌كنم كه مركز وكلا متقاضي هيچ نوع ادغام و الحاق به هيچ شيوه‌اي نيست زيرا خدمات حقوقي و قضايي به قدري است كه نياز به اين كار نباشد لذا كسي اتهامي را در اين خصوص به مركز وارد نكند.

بهادري جهرمي با بيان اينكه اولويت مركز تقويت نهاد وكالت و خدمات حقوقي و قضايي در سطح كشور است، بيان كرد: هر كمكي كه در جهت تقويت كانون وكلا در راستاي ارائه خدمات قضايي و حقوقي به مردم باشد از سوي مركز وكلا انجام خواهد شد.

رئيس مركز وكلا و كارشناسان رسمي و مشاوران خانواده قوه قضاييه ادامه داد: مهمترين رسالت اين است كه كار وكلا را به خودشان بسپاريم و اعتقاد دارم مردمي كه قدر نهاد وكالت خود را ندانند خود را بدون پشتوانه كردند لذا جامعه‌اي رشد و پيشرفت خواهد كرد كه قدر حاميان حق خود را بداند و وكلايي كه خود را خادم مردم ندانند خودشان را بي اعتبار كرده اند چرا كه اعتبار يك وكيل در خدمت به مردم است و نهاد وكالتي با اعتبار‌تر است كه خود را نزد مردم خادم‌تر بداند. ما با همين جهت گيري خدمت به وكلا را خدمت به مردم مي‌دانيم و تصورمان است كه به پشتوانه‌هاي حقوقي مردم خدمت مي‌كنيم و مردم را در دفاع از حق خود تقويت كرده‌ايم.

 

 

جهت مشاوره حقوقي تلفني و حضوري با وكيل در تهران، مشاوره آنلاين، مطالعه پرونده توسط وكيل پايه يك دادگستري و مشاور حقوقي تماس بگيريد.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.